Η Ms Vaginal Davis είναι performer, παραγωγός ταινιών και μουσικός. Η ίδια είναι από τους πιο σημαντικούς υπέρμαχους της ταραχώδους performance αισθητικής, πιο γνωστής ως «terrorist drag». Διαταράσσοντας, λοιπόν, το πολιτισμικό κατεστημένο του drag, που είναι προσανατολισμένο στα γκέι άτομα και είναι φιλικό προς τον corporate κόσμο, η Vaginal Davis αφομοιώνει με τον τρόπο της τις καθιερωμένες πολιτικές της γκέι κουλτούρας και χρησιμοποιεί τις ίδιες τις αντιφάσεις της τελευταίας, ανατρέποντάς τες.
Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της «σεξουαλικά αποκρουστική» και συστηματικά απορρίπτει να πάει με το μέρος των συντηρητικών πεποιθήσεων των γκέι και των μαύρων, χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη punk μουσική της, επινοημένες βιογραφίες, ύβρεις, αυτογελοιοποίηση, και επαναλαμβανόμενες διεγέρσεις σε ομαδική σεξουαλική επανάσταση.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ταινίες των «κακών παιδιών» του queer σινεμά, όπως των Bruce La Bruce και Rosa von Praunheim Film.
Στο Gender Fest 2017 θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη διάλεξη και προβολή με έντονα στοιχεία performance, δείχνοντας ένα κομμάτι της προσωπικής της δουλειάς.